Christian Epidemic
"Halált hozó szárnyas küldött az éden kertjében..."

Biográfia
image missing

A Christian Epidemic egy 1996-ban alakult magyar black-death/thrash metal zenekar. Az első, angol nyelvű demókazetta még "Euthanasia" néven jelent meg, ezután váltottunk "Christian Epidemic"-re. Az eredeti felállás: Széles L. Zsolt (ének, gitár), Kocsis Zoltán (gitár), Kocsis Imre (dobok) és Eszenyi Imre (basszusgitár).

A következő demó elkészítése után országos turnéra következett más kezdő death metal zenekarok társaságában. Ugyancsak az 1998-as évben léphettünk fel először a Sziget Fesztiválon, ahol azóta minden évben láthatóak voltunk. 2000-ben a zenekar a győri Nephilim kiadóval kötött lemezszerződést és a bemutatkozó albumot már egy megváltozott felállással került rögzítésre.

A Watch My Dyingba távozott Eszenyi helyett Nagy László lett a basszusgitáros, és Nagy Antal személyében egy szintetizátorossal bővült a csapat. Az Isteni orgia című album lemezbemutató turnéja a Pokolgép előzenekaraként zajlott. 2001 májusában vonultunk ismét stúdióba, hogy elkészítsük a második Christian Epidemic albumot, amely végül dupla (magyar és angol nyelvű) lemezként, Eltörölt világ/World Erase címmel jelent meg a következő évben a Nail Records gondozásában.

2003-tól folyamatos tagcserék mellett működött a zenekar. Többször az együttesen belüli hangszercserével oldottuk meg a kiválások okozta zenészhiányt

2005 januárjában a Nail Records újra kiadta az Isteni orgiát, a második albumhoz hasonlóan angol-magyar formában. Közben már az új nagylemezen dolgoztunk, mely "Könnyek könyve/Tome of Tears" 2005 nyarán jelent meg. A felvételen a Széles L. Zsolt (ének, basszusgitár), Kocsis Zoltán (gitár), Kocsis Imre (dobok), Hummel Barnabás (szintetizátor) és Vénusz Tamás (gitár) felállású Christian Epidemic szerepel.

A 2006-os év mindenképpen a zenekar csúcsévének mondható. Rengeteg telt házas koncert mellett lezajlott egy cseh-lengyel miniturné, majd egy korszak végére a Wigwam-ban megtartott 10 éves születésnapi koncert tette fel a pontot. Újabb koncertek és tagcserék következtek. 2007-ben többek között a frontember Széles L. Zsolt is távozott (majd 2009-ben egy rövid szünet után visszatért a zenekarba). 2010-ben Nagy Antal és Nagy László távozott a zenekarból, ekkor gazdagodtunk egy rendkívül tehetséges fiatal gitárossal, Garami Gáborral.

A zenekar 2010. december elején indul az Audioplanet stúdióba, ahol 8 vadonatúj nótát rögzítettünk magyar és angol nyelven. A negyedik album lemezbemutató koncertje a 2011-es "Open Air Hungary MetalFest"-en volt, olyan zenekarokkal mint a Kreator, Cradle Of Filth, Sabaton, Saxon, Arch Enemy, Kataklysm...

2011 - 2013: Megjelent a negyedik albumunk "Pusztítástan / Primordial Soul" címmel 2011-ben, majd koncertek és fesztiválok következtek az elkövetkező pár évben. A zenekar felállásában közel 3 éven át nem történt változás...

2013 és 2014 szintén folyamatos koncertezés és fesztivál fellépésekkel és tagcserével telt el. Garami Gábor helyére visszatért Borhidi Gábor gitáros. 2014 augusztusában rögzítettünk egy dalt a szolnoki Denevér Studióban. A dal amely már megjelent a Pusztítástan albumunkon az 1000 Harang volt. A felvétel különlegessége, hogy magyar és német nyelven került rögzítésre.

2015 Szeptemberében kezdtünk el dolgozni az új albumon a Denevér studióban. A Christian Epidemic 5. nagylemeze a Sírba Szánt Teremtés címet kapta. Óriási kihívást jelentett, hogy ezt az albumot 3 nyelven, a magyar mellett angolul (Destiny Search címmel) és németül (Schicksalssuche címmel) is rögzítettük. Külön megtiszteltetés, hogy a magyar HammerWorld metál magazin 2015 decemberi mellékleteként közel TÍZEZER példányban jutott el a Metal zene kedvelőihez a magyar nyelvű verzió.

A komplett 3 cd-s box hivatalos megjelenése: 2016. Január 24.-e.